Част от листата на коалиция ГЕРБ - СДС се срещна с жители на Несебър. Снимки ГЕРБ

Част от листата на коалиция ГЕРБ - СДС се срещна с жители на Несебър. Снимки ГЕРБ

Близо 100 жители на Несебър се събраха на среща с част от отбора на коалиция "ГЕРБ-СДС" за предстоящите избори във Втори Многомандатен избирателен район Бургас. Местните хора посрещнаха с овации областния координатор на ГЕРБ Иван Алексиев, кандидата за народен представител от Несебър - Мартин Богданов и общинския лидер на партията в Бургас Андрей Рунчев, който също е в листата. По-късно към тях се присъединиха водачът във 2 МИР – Бургас Жечо Станков, както и следващите в списъка Любен Дилов, Адам Адамов, Ренета Тонич, Стефана Караджова и Анелия Долапчиева. Разговорът с кандидат-депутатите продължи повече от два часа.

"Аз съм на 87 години и съм преживял какво ли не. Но такова нещо като сегашното не е било. Ще гласувам за вас. Не знам колко още ми остава, но искам да знам, че след мен ще бъде по-добре. Върнете се на власт, за да спрете тази лудост в държавата, защото вече не се издържа", заяви още преди началото на срещата възрастен жител на Несебър.

Негови съграждани споделиха, че са притеснени от стремглаво растящата инфлация, както и от факта, че последното правителство е загърбило напълно проблемите на малкия бизнес, в частност туризма.

"Нека на 2-ри октомври максимално много хора да излязат и да гласуват, защото е много важно да не влизаме в нов цикъл от избори. Трябва да имаме стабилен парламент и от там стабилно правителство. Искаме да имаме по-добър туристически сезон, да привличаме заможни туристи, но това става с ясна държавна политика. За тези 29 дена от кампанията видях, че само ГЕРБ-СДС излиза с конкретна програма за всеки един сектор на обществения и икономическия живот", заяви Иван Алексиев.

По думите му сезонът по Южното Черноморие може да бъде удължен, ако има целенасочени усилия на местните хора и адекватна политика на държавна.

"Колкото повече местни хора влязат в парламента, толкова повече неща могат да се случат в региона. Ако не бяха нашите народни представители, обходът на Поморие и Ахелой още щеше да бъде на "трупчета" и щеше да стои по шкафовете на АПИ", каза още областният координатор на ГЕРБ.  

От своя страна Любен Дилов представи някои от основните акценти в сектор "Туризъм" от предизборната кампания на ГЕРБ-СДС.

"Ще запазим като постоянна мярка за ресторантьорите 9% ДДС. Ще се опитаме да върнем поне за една година тази ставка за бирата и виното. Ужасно сме притеснени не от Киро, а от това, че близо до нас се води война", коментира Дилов.

Той подчерта, че ГЕРБ заслужават подкрепа и заради усилията им да работят за националната сигурност, а също и за евентуално застраховане на бизнеса при ескалиране на конфликта в Украйна.

"Цялата ни програма в туризма претърпя леко изменение във връзка с тези събития. Смятаме много бързо да предложим в Парламента създаването на Гаранционен фонд с държавно участие, който да поеме застраховане и презастраховане, където е възможно. Вече се свързахме с водещи български застрахователи, за да видим какви са възможностите", допълни Любен Дилов.

По думите му страната ни трябва да поиска гаранции от ЕС съюз за туристическия сектор.

Друг акцент по време на срещата в Несебър беше кризата в енергетиката и възможностите за намаляване сметките за отопление.

"Освен, че ще продължим програмата за саниране, до края на годината ще стартираме и програма за еднофамилните сгради, която ще дава възможност да се кандидатства до 1960 лв. за соларни панели на покривите за топла вода, както и до 15 000 лв., от които държавата ще плаща 80%, за производство на електричество. Задачата ни е токът за хората и за бизнеса да стане безплатен. Как? Като дадем пари и на хората, и на бизнеса сами да си произвеждат ток", коментира водачът на листата Жечо Станков.

Той допълни, че на 2-ри октомври всеки трябва да излезе и да гласува за местни хора, които ще могат да прокарат на национално ниво идеите и да защитят проектите на Бургаски регион, за да се гарантира развитието на областта.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия