Кметът Тихомир Янакиев се включи в инициативата. Снимки Община Созопол

Кметът Тихомир Янакиев се включи в инициативата. Снимки Община Созопол

Жители на Созопол от всички възрасти запретнаха ръкави и направиха, за да почистят града си преди началато на летния сезон. Инициативата "Ние сме Созопол", подета от местния Обществен съвет към кмета на Общината Тихомир Янакиев съвместно с общинска администрация, се провежда успешно за четвърта поредна година.

След като сутринта бяха разпределени необходимите материали всички се запътиха към набелязаните локации. Боядисани бяха пейки и детски съоръжения, окосиха се тревни площи, почистиха се всички паркове, поставиха се кутии за почистване след кучетата.

По традиция в инициативата се включиха и кметът на общината Тихомир Янакиев, зам.-кметът Тодор Дамянов, общински съветници, служители на администрацията, много деца и разбира се главните "виновници" - председателят на Обществения съвет Димитър Бишков и членове на неправителствени организации.

"Ние сме Созопол" е една изключително успешна инициатива, не само защото се облагородява градът, а защото обединява още повече местните жители в обща цел - добрия облик на техния град", сподели кметът Тихомир Янакиев.

Галерия