Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) откри изложбата на Живко Иванов

Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) откри изложбата на Живко Иванов

Живко Иванов е първият бургаски автор, чиито творби украсиха многофункционалната зала на културно-туристическия комплекс "Ченгене скеле". Комплексът е факт, след като Община Бургас реализира своя проект за изграждане на културно-исторически комплекс и защитена лодкостоянка в бургаския парк "Росенец", в непосредствена близост до рибарското селище Ченгене скеле.

Обособяват паркинг за 50 коли и барбекю зона в Ченгене скеле

Рибарите, в лицето на председателя на сдружението "Морски сговор" Димитър Янчев и адвокат Стоян Проданов, поканиха Живко Иванов да подреди своя самостоятелна изложба в залата на комплекса. Кметът на община Бургас Димитър Николов откри изложбата и благодари на автора, че поставя старт на културните събития на най-новото място за отдих край Бургас.

В трите експозиционни къщички в комплекса са представени рибарските занаяти и традиции. Там посетителите могат да видят отблизо котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности, както и да се запознаят със занаята плетене на мрежи.

Изложбата на Живко Иванов е част от тематичния "БГ уикенд", който се провежда в Бургас.

Живко Иванов има над 60 самостоятелни изложби в Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Нидерландия, Словения, Сърбия, Чечения. През 2009 г. Иванов получава наградата "Художник на годината" в Бургас. През юли 2020 г. печели отличието на името на Ненко Токмакчиев. През септември 2020 г. е отличен с голямата награда на Община Бургас за живопис на биеналето за съвременно изобразително изкуство "Приятели на морето".

Галерия