Живко Табаков настоява за писмен отговор на писането си. Снимка Архив Черноморие-бг

Живко Табаков настоява за писмен отговор на писането си. Снимка Архив Черноморие-бг

Независимият общински съветник Живко Табаков отправи питане към председателя на ОбС Костантин Луков относно инвестиционно намерение в бургаския комплекс "Меден рудник". "По време на общественото обсъждане на бюджета за 2019 година общинската администрация изнесе информация, че през тази година се предвижда да завърши проектирането на амфитеатъра в района на Лакомата спирка в комплекса. Същинското реализиране на проекта обаче ще засегне търговците, стопанисващи преместваемите обекти в района. Голяма част от павилионите, които към този момент са над 30, ще бъдат премахнати във времето", пише в питането на Табаков, което е изпратено и до кмета на Бургас Димитър Николов.
Според него, намателите са силно притеснени кога ще бъдат информирани, че трябва да ги напуснат. Преди време засегнатите са започнали подписка срещу премахването на обектите в района на Лакомата спирка. До момента тя е подкрепена с 56 подписа от наематели и заети в обектите на трудов договор. Някои от тях развиват търговска дейност на това място повече от 20 години.
В тази връзка Живко Табаков пита: "На какъв етап е изграждането на амифтеатъра в комплекса?", "Кога се предвижда да започне и завърши реализирането му?", "Откъде ще бъдат осигурени средства и какви са прогнозните стойности?".