Живко Табаков не скри недоволството си от колегите в РБ в местния парламент. Снимки Лина Главинова

Живко Табаков не скри недоволството си от колегите в РБ в местния парламент. Снимки Лина Главинова

Общинският съветник Живко Табаков (председател на "Движение България на гражданите" в Бургас б.а.) постави ултиматум на колегите си от коалиция "Реформаторски блок" в местния парламент. "Не получих от тях подкрепа за премахване на таксуването за Зелената зона пред уикенда. Тогава изразих недоволството си от това. Надявам се сега да ме подкрепят за промените, които ще предложа в Наредбата за преместваемите обекти", заяви Табаков. От поведението на съветниците от Реформаторския блок ще зависи и бъдещото партньорство на ДБГ на предстоящите местни избори, които ще се проведат през 2019 година.

В края на 2017 година от ДБГ обявиха създаването на Реформаторски общности за демокрация. Те имат за цел да обединят партиите от десния спектър за бъдещото явяване на изборите.

"Започнали сме подготовката за вота догодина. Във всяка община трябва да се намери конкретния проблем, който да обедини хората. Апелираме управниците и тук в Бургас да се вслушват в проблемите на хората, а не те да ги посочват", заяви Стоян Грозев - областен координатор на ДБГ в Бургаско.

"Да не гадаем, какво ще е бъдещето на Реформаторския блок. Но, според социологическите проучвания, е по-добре да се обединят РБ, "Да, България" и ДСБ. Да се направи нещо истинско и да се борим заедно за интересите на българите", допълни Димитър Делчев - председател на партия "Движение България на гражданите". Той заедно с Димитър Танев - член на Изпълнителния съвет на партията бе на еднодневна визита в Бургас и региона. 

Галерия