Ще бъдем втората по големина група в ОбС, заяви Живко Табаков. Снимка Архив Черноморие-бг

Ще бъдем втората по големина група в ОбС, заяви Живко Табаков. Снимка Архив Черноморие-бг

"Ще предложа по-ниски заплати за общинските съветници. Нека първо да видим, каква е към днешна дата заплатата на съветниците и ще го направя", заяви Живко Табаков - избран за съветник от листата на коалиция "Левицата". Още преди година той се обяви против увеличаването на заплатите на съветниците в местния парламент на Бургас. Дори събра и подписка, която входира в местния парламент. Докладната на неговата група в местния парламент обаче не бе подкрепена от мнозинството и заплатите останаха непроменени.

В новия Общински съвет от мандат 2023-2027 г. Живко Табаков отново ще повдигне темата. В момента съветниците вземат 54% от заплатата на председателя на ОбС.

Успоредно с това Табаков води преговори за увеличаване на групата в местния парламент. "Ще бъдем втора по-големи група в Съвета. Водим разговори в момента", заяви съветникът. Преговорите не изключват разговори с БСП и ПП-ДБ. В новата група няма да влязат "Български възход" и КОД, които вече сформираха обща група.

Преди седмица "Левицата" и "МИР" обявиха сформирането на нова група. С листата на "МИР" на местните избори се явиха членове на гражданско обединение "Бургазлии". "Бургазлии" имат двама съветници - Иван Ненков и Мариета Тимнева-Рохова, а "Левицата" - трима - Живко Табаков, Костадин Андонов и Даниел Иванов. До дни ще стане ясно кои още избрани съветници ще се присъединят към тях.