Живко Табаков (вдясно) подаде документи в ОИК за участие във вота. Снимки Лина Главинова

Живко Табаков (вдясно) подаде документи в ОИК за участие във вота. Снимки Лина Главинова

Кметът да е от Движение България на гражданите, от дясно, а ние да сме поне втора политическа сила в Общинския съвет на Бургас. Няма да слагаме таван на броя на съветниците, които ще влязат от нашата листа в местния парламент. Всички наши кандидати за съветници ще се борят преференциално. Това каза кандидатът за кмет на община Бургас от ДБГ Живко Табаков, след като излезе от Общинската избирателна комисия. Там той подаде документи за регистрация на партия "Движение България на гражданите" за участие в предстоящите местни избори на 27-ми октомври.

Преди ден от ДБГ - София обявиха, че застават зад кандидатурата на Живко Табаков за кмет на Бургас. Той е лидер на партията в Бургас и общински съветник в местния парламент.

"Още в началото казах, че няма да губя нито ден в политически разговори и коалиции. Ние сме първите, които обявихме ясни цели и послания. Ние, хората от нашата листа ще променим града. Ще работим за изравняване на жизнения стандарт в малките населени места", допълни Табаков.

Галерия