В нашата листа са хора, които олицетворяват протестите и експерти, каза Живко Табаков (на преден план в средата)

В нашата листа са хора, които олицетворяват протестите и експерти, каза Живко Табаков (на преден план в средата)

"В нашата листа няма никакви парашутисти. Всички хора в нея са от област Бургас, лица, доказани във времето и със силна гражданска позиция. Хора, които олицетворяват протестите и експерти", коментира пред журналисти водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" за област Бургас Живко Табаков., след като подаде документи за регистрация на листата в Районната избирателна комисия в Бургас за участие в парламентарните избори във Втори многомандатен избирателен район.

Изправи се! Мутри вън! регистрира листата си в Бургас

Табаков изрази увереност, че Изправи се! Мутри вън! ще има свои представители в парламента и че те ще работят за ревизия на досегашното управление на Бойко Борисов, повишаване на доходите на гражданите, реформи в здравеопазването и съдебната система, борба с монополите и подкрепа за дребния и средния бизнес.

"Изправи се. БГ" ще бъде устойчив проект, защото е инспириран от гражданската енергия, а тя е голяма. Нашата гражданска платформа няма да бъде „кутия за пощенски приказки", а реална възможност и алтернатива хората да изразяват чрез нас проблемите си, идеите си и своите виждания. Без силно гражданско общество няма държава", заяви общинският председател на "Изправи се. БГ" за Бургас Габриела Гоцкова.

"Българският народ има един много прост избор – или да "изритаме" децата си в чужбина, или да "изритаме" диктатора Борисов", каза от своя страна лицето на протестите в Бургас Асен Бонджев, който също е част от листата на "Изправи се! Мутри вън!".

"Живеем наистина в исторически времена, в които ни се дава шанс да детронираме едно авторитарно управление. Една от основните и за мен, най-важни, причини да съм днес тук, е дългогодишното отсъствие на представител на две морски общини – Приморско и Царево, както и община Малко Търново в българския парламент. Което доведе до превръщането на целия регион, постепенно, в една демографска и икономическа пустиня. Изключително ме боли и смятам да вложа много енергия в тази промяна", каза Здравко Василев, който е трети в листата.

Парламентарните избори за 45 Народно събрание са на 4-ти април.