DSC_4703

DSC_4703

Джулай морнинг "компенсира" Спирита в Бургас съжаление няма да има това лято", каза днес на пресконференция Димитър Маджаров, директор на общинско предприятие "Летен театър, концерти, фестивали". В предстоящата програма за Джулай морнинг организаторите са се постарали да има  разнообразие от прояви. Това лято тридневните тържества за Джулай стартират още на 29 юни от 10 ч. с изложението "Неделна пауза" и ще продължат до ранните часове на първи юли.

В неделя от 17.30 ч. на открита сцена "Охлюва" излиза бургаският куклен театър с постановката "От тук от там". Гвоздеят  в програмата на същия ден  от 20.30 ч. е моноспектакълът на Филип Аврамов "Бот Рог". Акустичен концерт, кино под звездите са другите прояви, включени за 29-ти юни. Най- силно от към групово присъствие е 30 юни. На сцената под звездите - на централния плаж  в близост до Мостика  започват от 19 ч. концертите, които ще продължат до 6.30 ч. на първи юли.Тази година силно е чуждото присъствие - под открито небе излизат групи от Македония, Англия, Сърбия. Сред родните участия са групите "Сулет", "Джанго Зе", "Шантаж", "М. Таралежков и приятели".
С изявата на македонската банда ще бъде сложен краят на тридневния фест за Джулай морнинг.  За успешното протичане на Джулай моринг организаторите са осигурили доста дърва за огрев, охранителна полиция, спасители, които ще бдят феновете на форума да  не влезат и се къпят в морето. Отделно здравен екип нон стоп ще дежури, за да няма инциденти в нощта  за посрещането на изгрева на слънцето.
"До последно ще следим метеорологичните условия. Ако се наложи ще изместим концерта от "Сцена под звездите" от Мостика в Летния театър", каза Маджаров. Алтернативният вариант за промяна на мястото се налага, заради постоянните следобедни и вечерни валежи, допълни още той. 7 хиляди лева струва на община Бургас феста за Джулай. Отделно в изявата са се включили  спонсори, за да се проведе на ниво форума.