Кафенетата в центъра на Бургас са пълни от обяд, но за сметка на това пред секциите е празно. Снимки Черноморие-бг

Кафенетата в центъра на Бургас са пълни от обяд, но за сметка на това пред секциите е празно. Снимки Черноморие-бг

Кафетата в Бургас са пълни, но активността е слаба. В днешния изборен ден, когато трябва да бъдат определени 240 депутати, които ще представляват българския избирател в 48-то Народно събрание, няма много желаещи да отидат до секциите и да гласуват. Избирателната активност към 11.00 часа в община Бургас е изключително ниска, едва 7.42%. Това означава, че едва 13 595 от имащите право на глас 183 150 избиратели са упражнили правото си на глас.

Повечето гласоподаватели са избрали да прекарат днешния почивен и слънчев октомврийски ден навън - на разходка, на кафе или на пикник сред природата.

На последните избори, които се проведоха на 14-ти ноември 2021 година, избирателния ден в Бургас и областта завърши при активност от 38.74%. Интересно ще бъде дали очакванията на социолозите ще се оправдаят и на тези, четвърти поред в рамките на година избори, ще бъде отчетена рекордно ниска активност.

До края на изборния ден остават още 6.20 часа, достатъчно време, за може избирателите с гласа си да променят очакванията.

Галерия