Нюансът на вашата кожа е решаващ за откриване на най-правилните и подходящи за вас цветове. Снимките са илюстративни

Нюансът на вашата кожа е решаващ за откриване на най-правилните и подходящи за вас цветове. Снимките са илюстративни

Да откриете цветовете, които са най-ласкателни към вас, е лесно, когато знаете какви стъпки да следвате. Разбира се, всеки може да носи всякакви и каквито тонове си поиска. Но с тези, които отиват най-много на вашата личност и тип красота, ще бъдете още по-неотразими. Добре е ядрото дрехи основни за вашия гардероб да са именно в тези цветове. Ето как да ги откриете.

Какъв е вашият тен?

Нюансът на вашата кожа е решаващ за откриване на най-правилните и подходящи за вас цветове. Точно така е и при подбирането на решения за грима и цвета на косата, ключът е същият. Подтоновете на кожата се групират в три основни групи - топъл (warm), хладен (cool) и неутрален (neutral). Според тях можете да подберете не само облеклото си, но и цвета на косата и аксесоарите. Съответно, да добавите разкошни дизайнерски творения като тези на луксозната италианска марка https://answear.bg/m/pinko към гардероба си, за да имате винаги стилни изходни облекла, на които да разчитате за изграждане на всякакви визии, за всеки повод.

Топъл тен

Маслиновата кожа с леко жълтеещ или зеленикав подтон спада тук. В тази категория влизат дами като Дженифър Лопез, Кейти Холмс, Джесика Алба и Бийонсе. За тях подходяща е коса в шоколадово тъмно кафяво до тъмно русо. Отиват им златни бижута. А като цветове, съвсем логично, на топлите дами отиват топли нюанси - оранжево, жълто, златно, тъмно кралско червено, изумрудено зелено, както и светли цветове като бялото. На този тип дами общо взето, всички цветове им отиват и няма такива, които трябва да бъдат избягвани.

Хладен тен

Подтонът на този тип кожа е синкав. Подобен тип тен имат Луси Лиу, Никол Кидман, Кейт Бланшет и много други популярни дами. За тях, препоръчителни са от много тъмни, до много светли коси. Среброто и розовото злато им стоят по-добре от златото. Идеални са произведенията на примерно, прочутата и обичана по цял свят австрийска марка swarovski. Отиват им цветове като въглен, синьо и виолетово. Препоръчителни са и розово, меко жълто и зелено. Като не толкова подходящи, стилистите сочат цветове като електрическо синьо и тревисто зелено, както и ярко жълто и слънчево оранжево. Светлата кожа изглежда още по-бледа, когато носите ярки цветове като посочените.

Неутрален тен

Подобен тип дами са Джулия Робъртс, Амал Клуни, Рейчъл Макадамс, Селена Гомез. Техният подтон на тена е труден за определяне и е някъде по средата между топлия и хладния. За тях идеални са топлите шоколадови коси, както и русите тонове, също и в комбинация като балеаж. Повечето дами, които са с неутрален тен имат кафяви очи и за тях подходящи са всякакви цветове бижута. Подхождат им цветовете в средата на спектъра като бежово, екрю, праскова, меко розово, бебешко синьо, светло зелено. Ярките решения като червено и жълто могат да са малко прекалени и да доминират и към тях стилистите съветват да се подхожда внимателно. Могат да бъдат добавени с по-премерен детайл във визията, като примерно колан на страхотния италиански бранд Pinko, като тези https://answear.bg/m/pinko/tya/aksesoari/kolani.

Открихте ли към кой тип дами спадате?

За да извлечете максимума от цветовете, изберете дрехи в препоръчаните тонове, които да формират ядрото на вашия капсулен гардероб. Не забравяйте да добавите подходящи бижута и аксесоари, с които да се радвате на още по-изискани и добри визии. Бъдете красиви и се чувствайте отлично дами!