Това ястие се приготвя бързо и лесно, но е изключително вкусно. Снимка Chef Димитър Боев

Това ястие се приготвя бързо и лесно, но е изключително вкусно. Снимка Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Свинско сърце със зеленчуци

 

Необходими продукти

500 гр. свинско сърце изчистено

300 гр. моркови

170 гр. целина стрък

150 гр. лук

60 гр. чери домати

100 гр. сушен свински бут

2 скилидки чесън

зехтин, сол, пипер

мащерка

 

Начин на приготвяне

Нарежете моркова, целината, лука и свинския бут на средно големи кубчета, чесъна на ситно и ги запържете в тиган с малко зехтин. Щом омекнат прибавете доматите нарязани на ситно и оставете да се сгъсти за 2 миниту и извадете.

Нарежете свинското сърце на парчета с големина до 2 см., овкусете го с подправките и го запържете в същия тиган от зеленчуците с малко зехтин за около 5 минути максимум, за да остане съвсем леко червен вътре.

За сервиране затоплете отново зеленчуците и ги поставете в дълбока чиния и отгоре поставете свинското сърце. Сервира се топло.

Важно: Свинското сърце е чист мусул затова може да се готви много бавно за много дълго или да се готви за много кратко време, за да стане наистина вкусно и сочно.