Билети за представлението се продават на касата до Часовника

Билети за представлението се продават на касата до Часовника

Камен Донев ще излезе на сцената на Летния театър в Бургас. Той ще гостува в морския град със знаковия си спектакъл "Възгледите на един учител за народното творчество". Представлението е на 13-ти юли от 20.30 часа в Летния театър. "Възгледите на един учител за народното творчество" гостува в Бургас по покана на културна организация "Арт Мелпомена".

Спектакъл с песни, танци, импровизации и примери от живота. Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Това се вижда най-добре през почивните дни, когато те отиват в селата, а хората от селата в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва. Така нареченият народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и дообогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници дообогатеното.

Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното, а обратното – да го направи по-хубаво. Просто като боб.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

Спектакълът не е подходящ за лица под 14 години.

Билети се продават на касата до Часовника.А представлението ще се играе при 50% от капацитета на Летния театър и при спазване на всички противоепидемични мерки.