Билети за спектакъла на Камен Донев се продават на каса Часовника

Билети за спектакъла на Камен Донев се продават на каса Часовника

Камен Донев ще гостува на 4-ти февруари в бургаския Културен дом на НХК. Той ще представи спектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество", съобщиха организаторите от културна организация "Арт Мелпомена"

Авторският спектакъл на Камен Донев "Възгледите на един учител за народното творчество" е по сценография на Ралица Русева, костюмите са на Паша Нешкова. Музика: Камен Донев, Кирил Добрев, хореография: Ивайло Иванов, аранжименти: Дани Милев.

Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Това се вижда най-добре през почивните дни, когато те отиват в селата, а хората от селата в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва. Така нареченият народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и дообогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници дообогатеното.

Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното,а обратното - да го направи по-хубаво. Просто като боб.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

Спектакълът не е подходящ за деца под 14 години.

Билети се продават на каса "Часовника".