Вежди Орманов (вляво), Иван Алексиев (в средата), Жечо Станков (вторият отдясно наляво) и Галя Желязкова засадиха първия ясен. Снимки Авторът

Вежди Орманов (вляво), Иван Алексиев (в средата), Жечо Станков (вторият отдясно наляво) и Галя Желязкова засадиха първия ясен. Снимки Авторът

Кандидат-депутатите от коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район Бургас закриха предизборната си кампания като засадиха в Морската градина 28 рози "Дамасцена" и 2 ясена. Розите са подарени от "Жени - ГЕРБ", а сорта не е случайно избран, защото от него се произвежда прочутото по цял свят българско розово масло.

"Нека след 4 години да откъснем листенца от тези рози", каза председателят на "Жени - ГЕРБ" Ева Михалева. Освен розите, чийто брое точно, колкото са кандидатите за народни представители на ГЕРБ - СДС, бяха засадени и две дървета от вида "Ясен".

"Дърветата са ясен, защото изборът на 2-ри април е ясен", каза вторият в листата на коалицията Любен Дилов - син - почетен председател на "Движение Гергьовден".

"Това е добър пример как се води кампания – позитивна, приятелска, насочена към градската инфраструктура", с  тези думи кметът на Бургас Димитър Николов благодари за жеста на кандидатите от листата на коалицията.

"Благодаря на хилядите хора, с които се срещнахме, за да говорим за важни за тях теми. Стиснахме хиляди ръце и се видяхме с хиляди очи. Основните им въпроси бяха: „Кой може да се справи със спекулата? Как може да се върнем към нормалния начин на живот; как да прогнозират разходите си и на кого да гласуват доверие? Ние ще защитаваме каузата Бургас да продължава да бъде лидер и Бургас да бъде приоритет на бъдещото правителство в София. Добрите политици започват кампания веднага след изборите. Ние няма да спрем да бъдем между хората", каза водачът на листата на ГЕРБ - СДС Жечо Станков.

"Искам да благодаря на всички колеги от щаба и кандидати за това, че проведохме една позитивна, добра кампания. През пролетта всяко живо същество се ражда за нов живот, нека и ние се събудим от този кошмарен двегодишен сън на 2-ри април", каза областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев.

Кандидатите за народни представители показаха, че имат умения и в градинарството. Те с лекота хванаха лопатите, за да засадят дърветата и розите. А на финала на акцията в небето над Морската градина полетяха два бели гълъба.

Коалиция "ГЕРБ - СДС" се явява на изборите за 49-то Народно събрание под №2 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия