Тодор Байчев отново ще влезе в битка за кметския пост в общината. Снимка Лина Главинова

Тодор Байчев отново ще влезе в битка за кметския пост в общината. Снимка Лина Главинова

Ако социологическите проучвания са точни, балотаж в Карнобат няма даа има, това заяви кандидатът за кмет на общината Тодор Байчев, издигнат от коалиция "БСП за България" в отговор на въпрос на "Черноморие". Той е настоящ народен представител, избран с листата на коалицията от Втори многомандатен район - Бургас. Байчев отново ще участва в битката за кметския пост в Карнобат. Преди четири години той пак бе кандидат на партията, но загуби от настоящия кмет Георги Димитров.

Сега обаче ситуацията в общината е различна. Очакванията на жителите са, че на резултата от местните избори ще се отрази и ареста на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков преди година по обвинения за организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и други.

"Случилото се разтрои хората в общината. С 1 300 са по-малко хората с постоянен адрес, които имат право да гласуват", допълни Тодор Байчев. А според Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП, партията му ще спечели изборите в тази община.

Коалиция "БСП за България" издига кандидати за кметове в 11 от 13-те общини на област Бургас.