Иво Баев (на преден план) е кандидат за кмет и водач на листата на трите партии. Снимки Лина Главинова

Иво Баев (на преден план) е кандидат за кмет и водач на листата на трите партии. Снимки Лина Главинова

Не можем да търпим повече това. Тази дупка е до училището, което съм завършил. Нещо трябва да се промени - чистотата, градоустройството. Това заяви Иво Баев - кандидат за кмет на Бургас, издигнат от коалиция от партии - "Зелените", "Да, България", ДСБ. Той и част от кандидатите за общински съветници от листата се събраха до ядна от язвите на Бургас - дупката, където по времето на социализма е започнало и спряло строителството на Градския универсален магазин. Близо 30 години тази язва в сърцето на града е развъдник на влечуги и болести.

"35 години имам адвокатска практика и познавам добре законите, в това число и Закона за местното самоуправление. Едва ли има друг кандидат за кмет, който да го познава. 95% от обещанията на кандидатите за кметове не могат да се изпълнят от тях, а от Общинския съвет. Решенията се вземат от ОбС. Кметът е представителна фигура. Той трябва да обединява, не да разединява", каза адвокат Баев. Той визира монираните по улиците в старата част на Бургас плочки със стихове на Христо Фотев, Петя Дубарова и Недялко Йорданов.

"В пристанището не се вижда нищо една мачта. Вижте какво става в Зоната за обществен достъп. Някакви хора си разпределят парцели под масата. Къде е културата на този град? По улиците висят пластмасови пеперуди. Ако баща ми беще жив*, щеше да стане скандал! Тъпча по плочки със стихове на моя приятел Христо Фотев", заяви още Баев.

Той представи и част от кандидати за общински съветници, включени в листата. Сред тях са Митко Иванов, Момчил Момчилов, д-р Веселин Джендов, Татяна Миховау Татяна Божинова, Виктория Маврова, Даниел Радоев и други. "Много малко от нашите кандидати са партийни членове. Повечето са граждани на Бургас", допълни Иво Баев, който ще бъде и водач на листата.

*Бащата на Иво Баев е големият български художник Георги Баев - Джурлата.

Галерия