Кандидат-кметовете на БСП се стопиха на 2-ма Между тях бяха и бившият кмет Йоан Костадинов, заместничката му Маруся Любчева, Радостин Димитров и други.

 

На провелата се преди 2 дни общинска конференция обаче само Стоянов и Джевенеков са попълнили декларация и заявление, че искат да бъдат кандидати. При така стеклата се ситуация, Димитър Стоянов свикал Изпълнителното бюро на партията, която е заседавало снощи. На него е била обсъдена идеята избора на кандидат-кмет на партията да стане на нова общинска конференция след около два месеца.

Няма вариант кандидат-кмета на левицата да не е неин член. "Нашият кандидат ще е партийна кандидатура, но ще искаме тя да получи по-широка подкрепа и да бъде представена пред съсловните организации", каза Стоянов. Според него трябва да бъдат издигнати още кандидатури за кмет.

"Не страдам по отношение на личната си кандидатура. Стремя се да подтисна личното си его и да гледам обективно като общински председател как да се представим най-добре на предстоящите местни избори", допълни Димитър Стоянов.

Единственият му конкурент в момента е - Ганчо Джевенеков е икономист по образование и от една година е член на партията. Кандидатурата му е издигната от Младежкото обединение на БСП в Бургас.