Кандидатите за съветници от Български възход са представители на различни населени места в община Созопол. Снимка Созопол без цензура

Кандидатите за съветници от Български възход са представители на различни населени места в община Созопол. Снимка Созопол без цензура

Кандидатите за съветници от листата на партия "Български възход" в община Созопол са с ясна визия и конкретни решения за проблемите в населените места, в които живеят. В листата са включени представители на град Созопол, град Черноморец, селата - Равадиново, Крушевец и Росен. И въпреки че проблемите в почти всички населени места си приличат, тук има и такива, които са много различни и засягат широк кръг от хора.

Най-голяма е групата от кандидати за съветници, които представляват общинския център Созопол - това са кандидатът за кмет и водач на листата Йосиф Спиридонов, Илиана Лулева и Веселина Узунова. Явор Жеков, който е от бургаското силно присъствие в листата, е част от групата на Созопол, тъй като развива успешен бизнес в сферата на туризма в града.

Двама са кандидатите от град Черноморец в листата на "Български възход" - Яна Николова и Христина Георгиева. Двама са и кандидатите от село Крушевец - Радослав Жеков и Златан Буналов. Село Равадиново е представено от кандидат-съветника Петя Лозкова, а село Росен - от Николай Киряков.

В програмата на "Български възход" са залегнали следните приоритети:

- Загърбване на партийните и лични пристрастия в управлението на общината

- Откриване на Рибарско училище на остров "Св. св. Кирик и Юлита"

- Нова транспортна схема в град Созопол, както и свързване между населените места в общината

- Откриване на центрове за безплатни първични медицински прегледи във всички съставни селища на общината

- Изграждане на многофункционални спортни и детски площадки в селата на общината

- Превръщането на остров „Свети Иван“ в туристическа атракция

- Привличане на инвеститори за разкриване на целогодишни работни места

- План за управление на рибарското пристанище от Дружеството на рибарите

- Нова визия за организация на празниците на изкуствата „Аполония“

- Възстановяване на дюните в местността Алепу

Според Илиана Лулева, кандидат за съветник от Созопол, два са акцентите, по които трябва да са работи - остров "Св. св. Кирик и Юлита" и остров "Свети Иван". "Трябва да се възстанови Рибарското училище на остров "Св. св. Кирик и Юлита". Колкото и да е трудна каузата, трябва да бъдат положени най-много усилия в тази посока. Другото, което трябва да се направи е да се превърне остров "Свети Иван" в туристическа дестинация по подобие на остров "Света Анастасия". Откакто там бяха намерени мощите на свети Йоан Кръстител през 2010 година, на острова нищо не се прави", споделя Илиана Лулева. Тя не подминава и проблемите, свързани с инфраструктурата и паркирането в града, но според нея това са неща, с които всеки кандидат за кмет и съветник трябва да е наясно и да знае как да ги реши.

Спасяването на централния плаж в Черноморец се е превърнал в кауза за Яна Николова. Вече пет години тя и нейни съграждани се опитват да решат проблема с ивицата, който е възникнал в резултат на реализацията на проекта за рибарско пристанище в града. "Създава се един еко проблем, който може да има сериозни последици. От пет години се боря с него. Това бяха много трудни години на комуникация с местната власт и с институциите. Две години бяха нужни, за да бъде обследван залива и да се излезе със заключение, че проблем има. Сега вече всички знаят, че това е така. Новата ми борба ще бъде да намерим решение на този проблем", споделя Яна Николова. Това е и основният мотив, с който тя влиза в предизборната кампания. "Няма значение кой е на власт, важно е да се намери решение, защото трябва да се грижим за интересите на жителите на Черноморец, които имат семейни хотели и къщи за гости и чиито туристи плажуват на този плаж", допълва Яна Николова.

Нужда от инвестиции и работа за младите е основният проблем в село Равадиново. "Без работа те не могат да останат тук и отиват в града", казва Петя Лозкова - кандидат за съветник и представител на село Равадиново. Според нея има достатъчно частни терени, които могат да бъдат добра основа за бъдещи инвестии, които да създадат работни места. "Освен това има и съвсем прозаични наглед проблеми, но са важни като липсата на банкомат и липсата на аптека. Поне два пъти в седмицата трябва да идва лекар, за да извършва прегледи и да мери кръвното на възрастните хора", допълва Петя Лозкова. Тя е на мнение, че може да се постави и вендинг автомат за лекарства, за които не се изисква рецепта като аспирин, аналгин, сироп за кашлица и други.

"След изборите Крушевец остава забравен от община Созопол. Основният ни проблем е, че кметът на общината и кметът на населеното място са от различни партии. Когато минат изборите, винаги забравят за нас, а проблемите остават. Затова ние трябва да бъдем мост между общината и кметството", категоричен е Радослав Жеков - представител на село Крушевец. А иначе проблемите в селото са като на повечето места и са свързани с инфраструктурата и дървата за огрев на жителите.

"Основен ремонт на пътя от Отманли до Ясна поляна, по който пътува автобуса за Росен и ремонт на пътя от Атия до Росен, по който се движи автобус №5", това е важно да се направи. Лошата инфраструктура се отразява и на пътуващите с обществения транспорт", кагеторичен е Николай Киряков представител на село Росен. Другата наболяла тема е свързана с липсата на канализация в селото. Тръбата е отведена до реката и мръсните води се отичат направо там.

"Български възход" се явява на местните избори с бюлетина 20!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия