Добромир Янев временно ще изпълнява длъжността генерален директор

Добромир Янев временно ще изпълнява длъжността генерален директор

Добромир Янев е назначен временно за длъжността генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура". Янев е с икономическо образование и през 2019 година беше кандидат за общински съветник от листата на "Средна европейска класа". Той беше поставен под номер 18 в листата на партията, която бе водена от зам.-председателя на СЕК и настоящ съветник Константин Бачийски.

Добромир Янев е председател и член на Управителния съвет на "С мисъл за всеки". В сайта на организацията във визитката срещу въпроса "Кои сме ние?" пише: "Група ентусиасти,  които вярват че хората са най-важните за всяка компания и всяко общество. Ние вярваме, че основният приоритет на всеки служител, работодател и въобще човек е развитието на човешкия потенциал. Искаме да помогнем за това развитие, като споделяме наш и чужд опит, разпространяваме полезни съвети и подпомагаме разрастването на мрежата от контакти на всеки, който го желае и се нуждае".

Заместник-председател и член на УС на същото сдружение е братът на Добромир Янев - Пламен Янев, който е близък до председателя на СЕК - Константин Бачийски. По време на предизборната кампания за местния вот през 2019 година Пламен Янев работеше в щаба на партията. СЕК е опозиция в Общинския съвет на Бургас, където е представлявана от петима съветници. На редовните парламентарни избори през април тази година партията се яви в коалиция с ВМРО. На извънредните избори от 11-ти юли СЕК беше част от коалиция "Национално обединение на десницата - КОД, БЗНС, БДФ". Водач на листата в Бургас бе председателят на партията Георги Манев, а заместникът му Бачийски не участва и в тези избори. 

Сега кандидат-съветникът от СЕК Добромир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността генерален директор на ДППИ. Той ще остане на поста до назначаването на нов генерален директор, който ще бъде избран с конкурс.