Константин Бачийски (вторият отдясно наляво) подаде документи в ОИК. Снимка СЕК

Константин Бачийски (вторият отдясно наляво) подаде документи в ОИК. Снимка СЕК

Константин Бачийски - кандидат за кмет на Средна европейска класа в Бургас регистрира партията за участие в местните избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. Константин Бачийски, който е и зам.-председател на СЕК подаде документи в Общинската избирателна комисия заедно със съпартиците си Иван Иванов и Стоян Царев, както и с учителя Христо Симеонов, представител от гражданската квота в листата за общински съветници на СЕК.

"Заради желанието на много граждани да ни подкрепят и заради идеята ни да осигурим представителство на възможно най-широк кръг от общности, съсловия, организации и сдружения този път само една трета от кандидатите ни за общински съветници ще бъдат членове на нашата партия", заяви Константин Бачийски.

Той определи кандидатите за съветници като личности с активна гражданска позиция, които работят за защита на обществения интерес и са успешно реализирани в професионално отношение.

Бачийски призна, че категорично е отхвърлил възможността за партньорство или коалиционни споразумения с партии и организации, които предлагат подкрепа срещу участие в задкулисни схеми за преразпределение на общинска собственост и публични средства.

"Моята идея не е да сменя едни участници в управленския модел с други и всичко да остане постарому, моята цел е да сменя самия управленски моделы, коментира зам.-председателят на СЕК.