Отличията бяха връчени на специална церемония. Снимки Община Бургас

Отличията бяха връчени на специална церемония. Снимки Община Бургас

Кардиологът доц. Владимир Корновски стана "Лекар на Бургас". Отличието му в категория "Лекар с най-голям принос за утвърждаване авторитета на лекарското съсловие в Бургас" бе връчено на специална церемония "За лекарите на Бургас - с благодарност!", която се проведе в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК в морския град.

На тържеството присъстваха над 500 бургаски лекари, медицински сестри и специалисти от всички болници, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас.

В категория "Лекар на бургаските граждани" отличието взе общинският съветник и кардиолог д-р Диян Господинов.

Преподавателят в Медицински факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Минко Минков бе отличен за "Любим преподавател - Лекар на годината".

Отличените и лекарите в залата бяха поздравени от зам.-кметът с ресор здравеопазване Михаил Ненов, председателя на Районната колегия на Български лекарски съюз - Бургас д-р Жени Стоичкова, зам.-ректора на уноверситет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Ирена Марковска и представители на организациите на медицинските сестри и на фармацевтите.

Наградите "Лекар на Бургас" се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на всички лекари на Бургас, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.

В концерта, съпровождащ цремонията по награждаването, взеха участие едни от най-обичаните бургаски изпълнители - вокална формация "Морски песъчинки" с диригент Милена Добрева, фолклорен ансамбъл "Зорница" с ръководител Николай Парушев, Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" с ръководител Марио Егов, клуб по спортни танци "Бургас 1975" с ръководител Андрей Тодоров, Георги Дюлгеров, Людмил Михайлов, Лора Паносян и Ния Стоянова - солист при вокална формация "Морски песъчинки".

В ролята на водещи на спектакъла бяха д-р Лорис Мануелян и д-р Милена Петрова.

Церемонията "Лекар на Бургас" се организира от Община Бургас, Районна колегия на Български лекарски съюз - Бургас и университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Галерия