Волейболистите ще изиграят втората си контрола днес. Снимка Пресцентър Община Бургас

Волейболистите ще изиграят втората си контрола днес. Снимка Пресцентър Община Бургас

Състезател от Кения ще играе през новия сезон за шампиона на България по волейбол при мъжете "Нефтохимик 2010". Майкъл Хемос е висок 200 сантиметра . За последно се е състезавал в първенството на Финландия. Кениецът пристига в Бургас и на 28-и септември, четвъртък, ще направи първа тренировка. Той обаче няма да дебютира за "Нефтохимик 2010" в мача за Суперкупата на България срещу "Добруджа", който ще се играе на 30-и септември, събота, в пловдивската зала "Колодрума" от 17:00 часа.

В контролен мач бургаските волейболисти надиграха варненския "Черно море" с 3:1 гейма в зала "Младост". Най-резултатен с 21 точки беше Валентин Братоев. Вячеслав Шарапович завърши със 17 точки. С 15 точки се отчете младата надежда на бургаския волейбол Георги Петров.

На 27-и септември, днес, от 18:00 часа отново в зала "Младост" момчетата на треньора Найден Найденов играят нова приятелска среща, този път с тима на "Монтана".

Този мач ще е генерална репетиция за бургаските волейболисти преди двубоя за Суперкупата на България срещу "Добруджа" в събота.