Кин Стоянов представи трите излезли от печат книги с творчеството на баща му Радой Ралин. Снимка Авторът

Кин Стоянов представи трите излезли от печат книги с творчеството на баща му Радой Ралин. Снимка Авторът

Кин Стоянов представи три книги по случай 100 години от рождението на неговия баща Радой Ралин. Почитателите на сатирика могат да си купят "Радой Ралин - събрано" - юбилейно издание, "Люти чушки - народни епиграми" - фототипно издание и "Просто живях..." - литературна анкета с Радой Ралин с автор Вихрен Чернокожев.

"Последната книга е откровен разказ за живота на Радой Ралин, записван в продължение на години от Вихрен Чернокожев. Тези истории сега виждат бял свят", сподели синът му Кин Стоянов. Той избра бургаската книжарница "Хеликон" за представянето на трите книги, посветени на юбилея от рождението на баща му. В "Радой Ралин - събрано" е отпечатана пиесата му "Конферанс", която е била играна за първи път у нас на сцената на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска".

"Радой Ралин - събрано" представя автора като поет и неговата философска гледна точка.

"Той беше изразител на неосъществените хора. Измъчваше го тревогата на нереализираните хора. Тичаше да се застъпва за тях. Той беше емблема за вечно търсене и съпротива", сподели Кин Стоянов. На въпрос на "Черноморие": "Как би реагирал Радойа Ралин на случващото се сега?", синът му отговори с епиграмата му: 

"Народе, накъде я смяташ? Докога ще се мяташ като влечуго от едно робство към друго..."