Създайте късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа и спечелете 1000 лева. Вълнуващо приключение за всички филмови ентусиасти на възраст между 15 и 25 години ще се случи в Бургас от 12-ти до 14-ти май. Пригответе се за едно тридневно киноприключение в експозиционен център "Флора".

Предизвикателството е уникална възможност за всеки, който се интересува от света на киното. Участниците ще се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Ники Илиев, Александър Чобанов, Ники Мутафчиев, Калон Божилов и Кристина Верославова. Те ще обхванат различни сфери: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство. 

Но това не е всичко! След класовете започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде предварително избрана от менторите, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес. 

Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция. 

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лева. 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.