Константин Бачийски е водач на листата на Продължаваме промяната в Бургас

Константин Бачийски е водач на листата на Продължаваме промяната в Бургас

Константин Бачийски е човекът, който търсим, когато има нерешим проблем. По време на отвоюването на ГКПП „Капитан Андреево“, когато  започнаха да ми звънят, че има умишлен саботаж на работата на пункта от частна фирма и натрупани десетки километри опашки от ТИР-ве, веднага му се обадих. Той отиде и след няколко денонощия проблема беше решен. Така беше и с много други казуси. Бургас има много силен водач на листата и се радвам, че сме един отбор и работим заедно“. Това каза Кирил Петков на среща с представители на местния бизнес. 

По думите на бившия премиер, изборът на Бачийски за водач на листата в Бургас е не само израз на подкрепата на екипа на Продължаваме Промяната към общественика, а доказателство, че различен модел политици съществуват.

„Той прекара дни наред на границата, търси решения на всеки един проблем и не оставя работата си недовършена“, допълни Кирил Петков. 
Познанството на двамата датира много преди решението за създаване на формация от хора, готови да променят политическия модел в България. Бачийски и Петков са били „рамо до рамо“ при разнищването на редица казуси, както и на протестите в парк „Росенец“, които бяха провокирани именно от съпротивата на Бачийски срещу порочното решение на Общинския съвет в Бургас за скандалното предаването на публична земя в частни ръце. Това събитие запали искрата на протестите и изкара хиляди българи по улиците на страната.

„Бизнесът е важен за нас, а още по-важно е той да може да се развива без натиск за корупция, Аз, Кирил Петков и Асен Василев преди да влезем в политиката сме развивали успешен бизнес и когато сме срещали проблеми не сме викали неволята, а сме запрятали ръкави и сме търсили работещи решения. Така правим и в политиката. Последните шест ,  седем месеца, докато бяхме в управлението на държавата, стартирахме много неща, времето нямаше как да стигне за да довършим всичко. Но много скоро ще продължим започнатото и ще си довършим работата. “, заяви Константин Бачийски, който отново е водач на листата с бюлетина № 9  на „Продължаваме Промяната“ в Бургас и преференция 101.
Според него, това което „Продължаваме Промяната“ е успяла да постигне за бизнеса за краткия си период на управление, е че моделът, в който институциите се използват като инструмент за натиск и рекет върху бизнеса, вече е част от миналото. „Нашата цел е да създадем среда, в която когато бизнесът работи почтено и си плаща данъците в България, да работи спокойно, без да бъде притесняван.“ добави Бачийски.

„Институциите са там, за да помагат на бизнеса. Никой в тази държава не трябва да живее с идеята, че управляващите имат средства. Средствата са на гражданите и бизнеса, а управляващите имат задачата само да ги преразпределят и то в обществена полза !!! Започнахме с много малки, но сигурни крачки да променяме културата на хората в политиката, които до скоро живееха със самочувствието, че всичко държавно е тяхно“, каза още Кирил Петков. 

Десетки представители на бизнеса в Бургас представиха проблемите си по време на срещата с ръководството на „Продължаваме Промяната“ и изразиха подкрепата си за политиката на партията. 

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Галерия