Министър-председателят Кирил Петков призова всеки да дари заплатата си за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков призова всеки да дари заплатата си за Украйна

Да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, това призова министър председателят на България Кирил Петков в свой пост в официалния си профил във фейсбук (виж втората снимка) навръх втория ден на Възкресение Христово.

"Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси", написа Кирил Петков.

Премиерът обяви, че открива "публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство". Той призова всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като него една заплата.

В поста си министър-председателят е посочил и банкова сметка за даряване на средствата.

В четворната коалиция няма единно решение по отношение на помощта, която страната ни да окаже на Украйна.

Кирил Петков ще събере коалиционния съвет и ще организира пътуване до столицата на Украйна, Киев.

Галерия