DSC_1734

DSC_1734

Кита на Фазаново кино фест

идва в китното странджанско селце с последната си лента "Белгийският крал", съобщи единствено за сайт "Черноморие" актьорът  Юрий Ангелов (на снимката). Ученикът на легендарния Апостол Карамитев е моторът на кинофеста във Фазаново. Събитието, което е осмо поред, ще събере местни и гости.

Стефан Китанов - Кита  ще направи странджанска премиера на "Белгиският крал" именно във Фазаново. Във филма като актьори се изявяват местните жители, а Юрий Ангелов има специална роля. Актьорът от известно време съчетава съжителството си, както с хората от Фазаново, така и с тези от съседното село Кондолово.

"Като нов жител на Фазаново съм популярен с името "Кондолският царул", с чувство на хумор се похвали пред "Черноморие" Ангелов

Тази вечер на централния селски площад, на специално издигнатата сцена, ще бъдат прожектирани общо 3 филма. Фазаново кинофилм фест стартира с "Белгийският крал", след това е премиерата на документалния филм на Стефан Диомов "Неразгаданите тайни на Перу". Като завършек на кинофеста е предвидено излъчването на филма "Последният свинар" на Михаил - син на Юрий Ангелов. В лентата режисьорът Ангелов е заснел местния зевзек - Петко Чалъков. "Петко е известен сред местните, като активният свинар без прасета. Той знае английски, точно 4 думи, но затова пък свири на кавал "Малка нощна музика", обяснява Юрий  Ангелов.