Готовите кебапчета може да сервирате в питка като хамбургер. Снимки Chef Димитър Боев

Готовите кебапчета може да сервирате в питка като хамбургер. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Кебапчета

 

Необходими продукти

500 гр. кайма - 50% свинска, 50% телешка

8 гр. сол

1 гр. кимион

1 гр. черен пипер

2 скилидки чесън

90 гр. газирана вода
 

 

Начин на приготвяне

Овкусете каймата с подправките и водата и разбъркайте добре. Намачкайте чесъна и го прибавете към каймата. Месете каймата около 5 до 8  минути, за да стане хубава хомогенна смес и оставете след това сместта в хладилника за 2 часа. Когато каймата е отпочинала, разделете я на топки от по 90 грама всяка.

Сложете всяка топка върху хартия за печене и с навийте каймата така, че да се оформи кебапче. Готовите кебапчета оставете за още 1 час в хладилника, за да стегнат. Пекът се в силно нагорещен осребрен тиган или на скара. Сервират се топли, най-класически задължително с лютеница и хлебче.

Галерия