Осмокласници и единадесетокласници показаха отлично сътрудничество и работа в екип, въпреки разликата във възрастта и интересите. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Осмокласници и единадесетокласници показаха отлично сътрудничество и работа в екип, въпреки разликата във възрастта и интересите. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - участници в клубове по интереси - "Шоколадова фантазия" с ръководител инж. Никола Биволов и "От съзнателно хранене към здраве" с ръководител инж. Илияна Илиева, заедно представиха своите клубове под обща тема: "Интуитивното хранене - път към здравето".

Осмокласници и единадесетокласници показаха отлично сътрудничество и работа в екип, въпреки разликата във възрастта и интересите, като демонстрираха своите знания и умения пред гостите на събитието. Бяха сформирани два екипа, като във всеки участваха по двама ученици от осми клас и по двама от единадесети, а  задачата на по-големите беше да изпълняват и роля на ментори за по-малките. Мероприятието премина под формата на малко състезание, което  започна с кратък Куиз, на който участниците премериха сили със знанията си по теория,  а след това показаха бързина и прецизност в изпълнение на практическите задачи.

Те приготвиха типични асортименти, характерни за тематиката на клубовете - студени предястия: пълнозърнести бутерброди с млечен крем и сьомга, пълнозърнести тортили с хумус, шунка и кашкавал и десерт - кокосови бонбони с шоколад, бисквитени топки с шоколад, орехи и кокос. Изделията бяха красиво оформени и поднесени на гостите на събитието -директорът на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" инж. Фотинка Въргова, зам. директорите инж. Минка Янева, Венета Иванова и Николай Димитров и главния счетоводител Надя Стайнова, които ги дегустираха и оцениха.

Събитието премина в дух на взаимственост, толерантност и забава и за пореден път потвърди, че съвместната работа, взаимната подкрепа и позитивната нагласа водят до отлични резултати и постигане на общата цел с лекота.

Галерия