Мария Касимова-Моасе не скри, че преди десет години е правила интервю с бургаския кмет и още тогава е била впечатлена. Снимки Черноморие-бг

Мария Касимова-Моасе не скри, че преди десет години е правила интервю с бургаския кмет и още тогава е била впечатлена. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов бе сред първите, които получиха автограф от Мария Касимова-Моасе. Писателката с бургаски корени представи в гранд хотел и СПА "Приморец" четвъртата си книга "Монолози". Пред пълната зала в хотела тя сподели как са се "родили" текстовете в книгата, която условно е разделена на две части. А причината за нея е актьорът Мариан Бачев. Той помолил Мария Касимова-Моасе да напише монолози за неговата театрална школа. От първо лице авторката разказва истории на тинейджъри за любовта, приятелството, предателство.

Премиерата на "Монолози" даде началото на петото издание на "Порт Прим Арт Фест" и с рождения ден на авторката. Тя не скри вълнението си, че е отново пред бургаската публика и то на личния си празник. А точно в този хотел тя се е оженила за своя съпруг преди десет години.

Повече от час продължи премиерата, която прерастна в лични разговори с всички гости, които не пропуснаха възможността да получат автограф от Мария Касимова-Моасе. Сред първите бяха кметът Димитър Николов и зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева. И двамата останаха до края на събитието.

"Порт Прим Арт Фест" се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" с подкрепата на Община Бургас.

Галерия