Кметът Марин Киров (в средата) провери дейностите по важните за общината обекти. Снимки Община Царево

Кметът Марин Киров (в средата) провери дейностите по важните за общината обекти. Снимки Община Царево

В два поредни дни кметът на Община Царево Марин Киров инспектира дейностите по осем от важните инфраструктурни обекта, които стартираха през настоящия мандат.

Заедно със заместник-кметовете Георги Стоянов и Денис Диханов той направи внезапна проверка на основния ремонт по пътя от Царево през Арапя и Оазис до село Лозенец. Проектирането на основен ремонт на пътя и на три мостови съоръжения започна през настоящата година, а договорът беше сключен през летните месеци. За да не се затруднява туристическият поток обаче, дейностите стартираха през месец септември и бележат значителен напредък.

Следващият проверен обект беше пътят за село Бродилово, където текат подготвителни дейности по разчистване и разширяване, преди основния ремонт на цялата отсечка.  Този обект е финансиран през настоящата година и е част от обектите, които за които Общината успя да привлече средства по правителствената програма за българските общини.

Проверката продължи на пътя за село Фазаново, където текат финални дейности по полагане на първия пласт асфалт от село Велика до село Фазаново, а съвсем скоро целият обект ще бъде изпълнен. "Първата част от финансирането на ремонта е осигурена в предходния мандат, а през настоящата година получихме и втората част. В момента проектираме и отсечката от Лозенец до Велика, за да свържем целия район с нов път", разясни кметът Марин Киров.

Внезапна проверка имаше и на моста в квартал "Мандрата" в град Царево, който е един от трите градски моста, разрушени от бедствието през септември 2023 г.

Проверени бяха и дейностите на Противопожарна служба Царево, където се извършва саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по европейски проект и на Медицинския център, където наскоро беше сключен финалния договор за довършване на здравното учреждение чрез топлоизолация, изграждане на паркинг, парково пространство и др. довършителни работи.

Кметът и заместниците му инспектира и работата по водопровода на село Варвара и укрепването на коритото на реката, което минава през село Кости.

"За Варвара успяхме да спечелим средства по държавния бюджет и съвсем скоро ще отчетем завършен нов водопровод. Тук предстои да проектираме и пречиствателна станция. В Кости дейностите също напредват значително", заяви Киров.

"От 15-ти октомври стартират поредица от срещи по населени места и в общинския център, на които ще отчетем една година от мандата, ще поговорим за завареното в общината състояние, за проектите, за дейностите, които предстоят по населени места, включително за лодкостоянките в Лозенец и Ахтопол, за пристанище Царево. Изпращаме трудна година след бедствието, но започнахме изграждане на нещо невиждано до сега, ще преобразим цялата община", допълни кметът на община Царево.

Припомняме, че това са само част от обектите, които стартираха през настоящия мандат и са с осигурено финансиране. По редица от другите важни за общината обекти като спортната зала например текат обществени поръчки и проектирания. В напреднал подготвителен етап са и редица проекти за град Ахтопол, а именно – ново пространство около детската градина, отоплителна система за училището, нов физкултурен салон и спортно игрище към училището.

Галерия