Кметът поздрави абитуриентите и жителите на Царево с празника. Снимки Община Царево

Кметът поздрави абитуриентите и жителите на Царево с празника. Снимки Община Царево

Кметът на Царево Марин Киров с обръщение по случай днешния 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност:

Уважаеми жители и гости на община Царево, учители и ученици! 

С едноминутно мълчание да отдадем почит пред отец Стоян Василев и пред безсмъртния екип от учители, които вече не са между нас, но оставиха незаличима следа в нашия обществен живот и в нас като хора. 

Честит 24 май, ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! 

Изпращаме поредния випуск на нашето училище и гледаме с надежда тези млади хора, защото аз лично мечтая и ще се боря, те да се върнат тук.  

Уважаеми абитуриенти, гордея се с вас. Където и да сте, влизайте изправени - вие сте от община Царево. В каквато и ситуация да ви постави животът - бъдете добри, защото ние тук, тази малка и задружна общност сме такива - добри хора, и на това можем да научим всички останали. 

Първокласници, няма да ме разберете сега, но след време ви пожелавам да изпитате същата осъзната радост, която аз изпитвам, когато все още мога да стисна ръката или да прегърна моята учителка от първи клас госпожа Стоянка Димова. Бъдете здрави, весели, устремени, мечтайте. Ние, вашите родители и учители ще ви подкрепяме. 

Учители - прекланям се пред вас и ви благодаря! Вие се грижите за нашето бъдеще! Бъдете винаги на висотата, на която са нашите училища, еталон - за качество в образованието и среда за живот на младите и подрастващите. 

Уважаеми жители на община Царево - търпение, доброта, подкрепа, - да научим и себе си и децата на това! 

Честит празник! 

Галерия