Кметът на Царево Марин Киров (вляво) бе избран на форум на НСОРБ. Снимки Община Царево

Кметът на Царево Марин Киров (вляво) бе избран на форум на НСОРБ. Снимки Община Царево

Кметът на Царево Марин Киров бе избран за член на Регионалния съвет за развитие към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това стана на провелото се заседание на Национално сдружение на общините. За първи път община Царево ще бъде представена като титуляр в този важен съвет.

"Номинацията и избора ми за член на Регионалния съвет са признание за общините от нашия край - Царево, Приморско, Малко Търново, Созопол. Ще отстоявам интересите на хората от областта, от Южното Черноморие и Черноморска Странджа. Предложих за  заместващ и равен по правомощия член Илиян Янчев, кмет на Малко Търново - кмет с безспорен опит, а за друг член на съвета колегата Иван Гайков от Приморско", каза кметът на Царево.

"Направих си отвод, след като бях номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, защото не съм член на партия "ГЕРБ" и нямам такива планове, а в категорията независим, подкрепям г-н Георги Димитров - кмет на община Карнобат, човек от който съм се учил в националната политика, кмет, който пръв протегна ръка на Царево при бедствието от миналата есен. Кандидатът пък от ГЕРБ - Димитър Николов, кмет на най-голямата община тук - Бургас, натоварваме с отговорността да защитава общините от област Бургас", заяви Марин Киров.

Галерия