Очакваме геодезистите в петък, за да кажат как ще се процедира, каза кметът Иван Жабов. Снимка Средец без цензура

Очакваме геодезистите в петък, за да кажат как ще се процедира, каза кметът Иван Жабов. Снимка Средец без цензура

"Ще бием сонда, за да пуснем вода до село Дюлево. Общината ще поеме разходите по предварителното проучване на възможностите, а от ВиК поеха ангажимента да реализират проекта. Разстоянието от 6 кладенец до селото е 5 километра", каза кметът на Община Средец Иван Жабов.

Село Дюлево има проблем с водоснабдяването. В селото има много млади семейства с деца и недостигът на вода създава затруднения на всички. "Опитваме се да реших проблема, но е трудно, когато вода няма. Единственото решение е да се мине на режим. Водим разговори с ВиК. Очакваме в петък да дойдат геодезистите, за да видят мястото и да кажат как ще бъде бита сондата, за да бъде снабдено селото с вода от водоизточниците на Средец", обясни Иван Жабов.

"Не вярвам някой сам от колегите да иска да си създава проблем. В Голямо Буково бяха на режим. Във Факийска река вода няма. Заради ремонта на пречиствателната станция на Ясна поляна и в Дебелт бяха на режим. През последните години няма достатъчно снегове и дъждове, водоемите не се пълнят. Не се сърдя на хората, че стачкуват, те са си прави. Ако ме бяха поканили и аз щях да се присъединя към тях. Не са поискали среща с мен, а си говорим през медиите. Истината е, че ресурсът е на изчерпване и трябва да се пази", коментира още кметът на Средец Иван Жабов.