През 2024 година ще работим по проектиране на десетки обекти и съоръжения, които през 2025 година да бъдат изградени. Резултатите ще бъдат забелязани още следващите месеци. Това заяви кметът на Община Варна Благомир Коцев по време на четвъртото заседание на Общинския съвет на Варна в отговор на въпроси на общинските съветници. 

"В тези почти два месеца, от началото на мандата, работихме по много проекти, които се опитахме да намерим в готово състояние в Община Варна, за да ги подадем за финансиране в рамките на бюджета на държавата за 2024 г.", посочи кметът, визирайки подготовката на подадените от Община Варна над 50 проектите за 100 милиона лева, които през 2024 година да се реализират.

"За съжаление, заварихме Община Варна без висока проектна готовност - такава, че обектите да са проектирани, да са технически напреднали и да е възможно да бъдат реализирани през 2024 г. Затова сме заложили за настоящата година проектиране на десетки обекти и съоръжения, вкл. спортни, каквито въпроси имаше. Макар че спортните и образователните проекти ще се финансират целево по други програми – съм съответните министерства", посочи още кметът.