Кметът връчи на актрисата грациела Бъчварова почетен знак с лента. Снимки Община Варна

Кметът връчи на актрисата грациела Бъчварова почетен знак с лента. Снимки Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на актрисата Грациела Бъчварова за принос към българското театрално изкуство и по повод 90-годишния й рожден ден. Това стана снощи след премиерата на спектакъла “Под игото” в препълнената зала на Драматичния театър “Стоян Бъчваров”, с който бе дадено начало на 103-я театрален сезон.

"Днес е специален ден за театъра във Варна. Силните емоции от спектакъла ни припомниха истинския смисъл на патриотизма, имаме и още един чудесен повод за гордост - 90-годишнината на една достойна българска актриса - обичаната и талантлива Грациела Бъчварова. Благодаря от сърце за цялата всеотдайност през годините към театралното изкуство във Варна и България", каза кметът. 

Награди и поздравления поднесоха директорът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова и съветникът на министъра на културата Илко Ганев. В емоционалното си слово пред публиката Грациела Бъчварова сподели: "Животът е прекрасен и аз имам прекрасни приятели и семейство! Радвайте се на Театъра, обичайте Театъра, учете си децата да обичат Театъра, защото е мост между в поколенията, той е училище и култура. Борете се да бъдем културна нация".

Галерия