Кметът на Варна Иван Портних призова за благоразумие в тези тежки времена. Снимка БНР Варна

Кметът на Варна Иван Портних призова за благоразумие в тези тежки времена. Снимка БНР Варна

"Връщането на бюджета от областния управител Благомир Коцев за прегласуване ще има тежки последици за Варна. По този начин градът ще бъде блокиран", това заяви на брифинг днес кметът на община Варна Иван Портних. Повод за изказването стана изказване на областния управител на Варна, в което той заявява, че не е изключена възможността някои пера от бюджета да бъдат върнати за преразглеждане и прегласуване.

Докладната записка с проекта за бюджет на община Варна бе приета на сесия на местния парламент на 20-ти април.

Варна с рекорден бюджет от 648 млн. лева

Две седмици по-късно има вероятност докладната записка да бъде върната за преразглеждане с решение на областния управител.

"Цялата тази ситуация е опит на правителството на "Продължаваме промяната" да саботира Варна, а и други общини. Няма причина бюджетът да бъде атакуван. Той беше подкрепен от две трети от общинските съветници от различни формации", допълни Иван Портних.

"Вече година и половина не е открита нито една оперативна програма, по която Варна да получава финансиране, като например "Региони в растеж", допълни кметът на Варна и призова за благоразумие, защото времената са сложни и тежки.