Ивелина Василева купи книги с автограф от Георги Господинов. Снимки ГЕРБ - Бургас

Ивелина Василева купи книги с автограф от Георги Господинов. Снимки ГЕРБ - Бургас

Романът "Време разделно" с посвещение от Антон Дончев и книгата "Физика на тъгата" подписана от Георги Господинов съвсем скоро ще станат част от фондовете на училищни библиотеки в Бургас.

Двете популярни издания бяха сред книгите, с които "Големи автори за малки библиотеки" се включиха народните представители Ивелина Василева и Диана Саватева. Бургаските депутати от ГЕРБ не само взеха автографи от авторите в последния ден на Панаира на книгата в НДК, но им представиха и инициативата, чиято цел е да обогати училищните библиотеки в по-малките населени места.

Ивелина Василева и Диана Саватева добавиха и към личните си библиотеки книги с автограф на класика Антон Дончев и на един от най-успешните съвременни български писатели Георги Господинов.

"Големи автори за малки библиотеки"  бе от първия до последния ден на Панаира на книгата на щанда на издателство "Панорама". Сред дарените книги има заглавия, които се изучават в училище, както и такива, които биха предизвикали интерес сред учителите.

Акцията в Бургас продължава, всеки, който желае да се включи, може да остави книга по свой избор в книжарниците "BookPo!nt" на улица "Александровска" №87, книжарница "Хермес" в мола и книжарница "Божич" до Търговската гимназия.

Сред предпочитаните заглавия са разказите на Йордан Йовков и Елин Пелин, стиховете на Яворов, Пенчо Славейков, Добри Чинтулов, "Пирнцът и просекът" на Марк Твен, "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Галерия