Турнирът ще се проведе идния уикенд

Турнирът ще се проведе идния уикенд

Коледен турнир по футбол ще сблъска бургаски отбори. Той ще се проведе в периода 15 - 17 декември в спортна зала "Никола Станчев" в бургаския комплекс "Меден рузник". Право на участие имат бургаски клубове, участници в първенствата на Първа, Втора, Трета лига, А „ОФГ“, Б „ОФГ“, минифутболни клубове, традиционно участващи в коледния турнир по футбол. Всеки участник има право да играе само за един отбор във всички етапи на турнира. При участие на нередовен състезател в противников тим, всеки отбор има право да подаде жалба в писмена форма до 1 /един/ час след завършване на срещата между тези отбори; Жалбата трябва да бъде внесена от капитана на отбора, придружена със съответните доказателства. Не се разглеждат жалби от други състезатели, както и от отбори, неучастващи в съответната среща.

Заявка за участие в Коледния турнир по футбол се подава в срок до 10-ти декември. Капитаните на отборите или техен представител потвърждават участието на отбора по време на техническата конференция. Жребият се тегли на техническата конференция в присъствието на капитаните на отборите или техни представители, организатори и съдии. Изтегленият жребий и програмата на срещите по часове и дни се публикуват в официалния сайт на Община Бургас. Схемата ще бъде отпечатана и на мястото по време на турнира.

Отборите ще бъдат разпределени в четири групи по четири отбора. Към фазата на директните елиминации продължават първите 2 отбора от всяка група.

Отборите, завършили от 1-во до 4-то място от миналогодишния турнир, ще бъдат водачи на групите, като тяхното място ще бъде определено след жребий.

Останалите отбори, участващи в основната фаза на турнира, ще бъдат разпределени при пълен жребий.

При записани повече от 16 отбора се изиграват предварителни квалификации за редуциране на бройката до 16. Жребият за квалификациите ще бъде изтеглен на техническата конференция и срещите ще се изиграят в деня на откриването на турнира, непосредствено преди първия двубой от груповата фаза (отборите, завършили от 1-во до 4-то място от миналогодишния турнир, се класират директно за основната фаза на турнира).