Концертът е на 20-ти декември

Концертът е на 20-ти декември

Знакови коледни песни от цял свят ще звучат в гранд хотел и СПА "Приморец" на 20-ти декември. Приказната атмосфера ще сътворят Самира Алваш и 18 от нейните ученици по пиано. Концертът им ще започне в 18.30 часа в лобито на знаковия хотел, всички са добре дошли да се насладят на разкошната музика. Ще звучат обичани коледни творби на прекрасни български композитори като Парашкев Хаджиев, Веселин Стоянов, Христо Недялков, както и световни имена като Бах, Бетовен и Шуман. 

Самира Алваш е преподавател в Народно читалище „Любен Каравелов 1940.“ Дава индивидуални уроци по пиано, като най-малките ѝ ученици са на 6-годишна възраст. Работи основно с деца, като най-големите са на 12 години. „Преподавам и на възрастни, защото никога не е късно да откриеш пианото. Всеки може да достигне едно основно ниво и да свири за удоволствие“ – споделя тя. „Самата аз открих пианото на ранна детска възраст и днес не мога да си представя живота без това. Музицирането за мен е начин да изразя своите лични емоции и виждания за творбите, които изпълнявам. Пианото е едновременно работа и отдих и затова съм щастлива, че е мое призвание.  Избрах да продължа пътя си като помагам на други да го овладеят. Много голяма радост ми носи работата с децата. Те са чисти души, жадни за нови знания и умения. Благодарна съм, че мога да наблюдавам прогреса им и как стават все по-уверени във възможностите си“ – споделя тя.

„Уроците по пиано искат дисциплина, която дава много, калява характера и устойчивостта. Свиренето подобрява паметта, способността за концентрация  и координацията.  Обогатява, разширява познанията за културата на различни националности, среща с музиката  през вековете; помага да се отърсите от ежедневните тривиални задачи и дава възможност да вникнете в индивидуалността си. Изпълнението пред публика е сериозно предизвикателство, което изисква силна воля. Изправен си пред отговорната задача да въздействаш на емоциите на публиката, с начина, по който свириш, интерпретираш, чрез харизмата и излъчването ти на сцената. Музиката е истинска магия, която е чест да споделиш с публиката. Тя е изкуство, което вълнува, променя и в ръцете на музиканта е изключително силен инструмент за въздействие, който използван правилно може да отваря врати и да променя светове“ – разказва Самира. „За мен е привилегия, че помагам на децата да я открият, да се научат да я изпълняват сами и да носят радост на другите“.

„Заповядайте на 20 декември (вторник) от 18,30 часа в гранд хотел и СПА "Приморец" – домакин на нашия Коледен концерт за втора поредна година, за което благодаря сърдечно. Ще звучат цяла плеяда български и чуждестранни коледни песни в изпълнение на 18 деца от моите класове, като аз ще закрия концерта. Потопете се в магията на Коледа и чудото на този празник, когато светът става по-добър и сплотен. Заповядайте, децата ще свирят за вас!“ – отправя покана Самира към Бургас и неговите гости.

Подарете си празничен концерт и добавете щипка истинско вълшебство в музикална форма. На 20 декември бъдете публиката на концерта, за който децата и Самира са се готвили месеци, за вас. Входът е свободен, началото е от 18,30 часа.