Комисията проведе поредно заседание в присъствието на кмета на общината Марин Киров. Снимки Община Царево

Комисията проведе поредно заседание в присъствието на кмета на общината Марин Киров. Снимки Община Царево

Комисия ще определи критериите за отпускане на средства за подстрадалите при наводненията в началото на септември в Царево. Близо 400 000 лева са постъпили по дарителската сметка, открита от Общината. Членовете на комисията се събраха на заседание днес, за да разгледат постъпилите молби за финансова помощ, подадени от засегнатите от бедствието жители на общината.

"Моята молба към вас е, когато разпределяте средствата от сметката да следвате водещия принцип, че освен големите дарения от общини и дружества, сред дарителите има и много обикновени хора, чиято воля е да помогнем на хора като тях, на дребен бизнес. Може да се остави един свободен ресурс, който да се насочи на по-късен етап към местни земеделци и животновъди, ако те не получат справедливо обезщетение от държавата, към други пострадали. На следващо заседание, поканете и представител на другите групи в Общински съвет, за да са наясно с разговора, който водим тук от самото начало - основна цел е справедливост в разпределянето на средствата", каза преди началото на заседанието на комисията кметът на община Царево Марин Киров.

След като комисията излезе с конкретни предложения, те ще бъдат обобщени и внесени в Общинския съвет за гласуване. Едва след това средствата ще бъдат изплатени.

Галерия