Комисията Росенец днес проведе поредното си заседание. Снимка Димитър Найденов

Комисията Росенец днес проведе поредното си заседание. Снимка Димитър Найденов

Парламентарната комисия по казуса със сараите на Ахмед Доган в парк "Росенец" взе решение да бъде извикан за изслушване почетния председател на ДПС. Това написа на стената си във фейсбук бургаският депутат от "Демократична България - Обединение" Димитър Найденов. Той е член на въпросната комисия.

Причината да бъде извикан в парламента Доган е да даде отговор на въпроса: "Каква е причината да ползва редовно тези скъпоструващи имоти за десетки милиони, притежавани от две частни фирми, едната от които скрита зад офшорна собственост".

"Взехме решение да бъде поканен министъра на вътрешните работи. Той трябва да даде информация имало ли е действия от страна на ръководството на МВР, които да дават повод за обосновано предположение за начичие на умисъл при предизвикване на конфликта, целящ избухване на напрежение на етническа основа между двете групи протестиращи на 11 юли 2020 г в лесопарк "Росенец", пише в поста си Найденов. По думите му депутатите от ДПС, които са членове на комисията, "успяха да прекъснат заседанието като напуснаха залата и така провалиха кворума".

В комисията е бил изслушван и бургаският депутат от СЕК Константин Бачийски. Неговото изказване обаче е било прекъснато по средата от председателя на комисията Калоян Янков, за което сигнализираха от сдружение "Организация за защита на българските граждани". От ОЗБГ работят съвместно с Бачийски и участват активно в общи акции, в това число и протестите на Росенец през миналата година.