Статутът на местност Корал е предмет на дебати и спорове отдавна

Статутът на местност Корал е предмет на дебати и спорове отдавна

Второ заседание във връзка с обяваването на Корал за защитена местност ще се проведе на 15-ти март от 11:00 часа в сградата на Народно читалище "Георги Кондолов 1914" в Царево . В изпълнение на разпоредбите на Закона за защитените територии (ЗЗТ) Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ-Бургас) уведомява всички заинтересовани страни, че на 15 март 2024 г. ще бъде проведено второ заседание на комисия по чл. 38, ал. 1 от ЗЗТ, в рамките на която ще бъдат разгледани и постъпилите становища във връзка с издаване на общ административен акт - заповед за обявяване на защитена местност "Корал" в землището на село Лозенец, община Царево, област Бургас.

Заинтересованите лица могат да представят в РИОСВ-Бургас мотивирани писмени становища, възражения и предложения по проекта на заповед за обявяване на защитената територия. Становищата могат да бъдат депозирани в деловодството на РИОСВ-Бургас на адрес: град Бургас, к-с "Лазур", улица "Перущица" № 67, ет. 3, п.к. 388 или на e-mail: [email protected] в срок до 14 март 2024 г.

Като част от настоящото уведомление е публикуван проектът на заповед за обявяване на защитена местност "Корал" в землището на село Лозенец, община Царево, област Бургас и проектното предложение.