5-те сезона ще отбележат по време на Коледния концерт 10 години от създаването си. Снимки Лина Главинова

5-те сезона ще отбележат по време на Коледния концерт 10 години от създаването си. Снимки Лина Главинова

Три в едно ще събере концертът "12 коледни картички" на маестро Стефан Диомов. Музикалният спектакъл е на 11-и декември, броени дни преди Рождество Христово, на сцената на Държавна опера Бургас. Заради големия интерес към спектакъла са предвидени два концерта - от 17.30 часа. и 19.30 часа. За втория вече са изчерпани всички билети, но все още могат да се намерят свободни места за концерта от 17.30 часа, съобщиха организаторите на празничния спектакъл "12 коледни картички". А за тези, които не са могли да се вредят с билети, или отсъстват от Бургас, остава възможността да го гледат по btv, който ще бъде излъчен по време на коледните празници.

Спектакълът "12 коледни картички" отново е по идея, режисура и сценарий на Стефан Диомов и чрез него се отбелязват не само Коледните и Новогодишни празници, а и 10 години от създаването на вокална група "5-те сезона", научи "Черноморие".

На сцената на Държавна опера Бургас, която ще бъде празнично украсена, зрителите ще видят над 60 любими изпълнители. Програмата включва нови коледни песни, написани от маестро Стефан Диомов, които ще бъдат изпълнени от Ваня Костова, Боян Михайлов, групите "5-те сезона", "Морски песъчинки", формация "Врабчета", ансамбъл "Фортисимо" и актьорът от драматичен театър "Адриана Будевска" Стоян Памуков. Празничният съпровод ще бъде поверен на музикантите от оркестър "Колегиум Музикум" с диригент Левон Манукян..Най-новите композиции на Стефан Диомов ще бъдат издадени на диск, а първите, които ще имат възможността да го закупят ще бъдат зрителите на "12 коледни картички". Новият албум на маестрото ще се разпространява на промоционална цена преди и след спектакъла.

Композиторът обещава много нови изненади за публиката, която ще му се довери в дните преди Коледа, а за още по-празнично настроение напомня на всички, които ще посетят концерта, да носят със себе си звънчета.

Галерия