Камионът с дървесина е засечен в землището на село Крушевец. Снимкиш РДГ - Бургас

Камионът с дървесина е засечен в землището на село Крушевец. Снимкиш РДГ - Бургас

Ремарке с 48 кубика дъбови дърва за огрев е "засечено" от горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Бургас. При рутинен обход и проверка в землището на созополското село Крушевец инспекторите забелязват спрян товарен автомобил, натоварен с дърва за огрев от дървесен вид дъб. Дървесината в размер на 48 куб. м е била без контролна горска марка, водачът на превозното средство не е представил документи, доказващи законния й произход и е бил в готовност за потегляне. Проверяващите са установили, че дървата за огрев са  добити от горски територии, собственост на Община Созопол.

На шофьора на автомобила е съставен акт за нарушение по Закона за горите, а дървесината и ремаркето са задържани от служителите на РДГ – Бургас.

Сезирани са органите на МВР. Работата по случая продължава.

За изминалата седмица  в териториалния обхват на Регионална дирекция по горите Бургас и във връзка с дейността на екипите от горски инспектори на дирекцията са проверени 110 бр. товарни моторни превозни средства, 23 бр. обекти за добив на дървесина, 8 бр. обект за складиране, преработка и търговия с дървесина, 7 бр. риболовци и 88 физически лица.

Съставените актове по Закона за горите за периода са 4 броя, а общата задържана дървесина 50, 8 куб. м

Галерия