Призът получи Ивайло Иванов - директора на клон - ТП "Пристанище Бургас". Снимки ДП Пристанищна инфраструктура

Призът получи Ивайло Иванов - директора на клон - ТП "Пристанище Бургас". Снимки ДП Пристанищна инфраструктура

Конгресен център - Бургас е победител в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете - градска среда и култура" в националния конкурс "Сграда на годината'2020". Признанието идва от 31-членно жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Призът беше връчен на директора на клон - ТП "Пристанище Бургас" към Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" - Ивайло Иванов. Официалната церемония по награждаване в най-популярния и престижен конкурс в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас се тази вечер в залата на Софийска опера и балет при спазване на противоепидемичните мерки.

Това не е първо отличие за атрактивната сграда на ДППИ, която допринесе за впечатляващата визия на морския град и в частност на Зоната за свободен достъп на пристанището – любима точка на картата на Бургас, където най-ясно се усеща как градът все по-силно прегръща морето. Конгресният център беше отличен в национален конкурс за строителство и инвестиции още през месец юни 2020 г.

Конгресен център – Бургас е поредната перла в зоната за разходки, редом до редица други не по-малко живописни сгради на ДППИ, които допринасят за развитието на градската среда, като Бреговия център за управление на корабния трафик, Морската гара и реконструираната Магазия 1. Той има две големи зали - зала "Черноморие" с капацитет до 550 места, оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление, и зала "Фарос" с капацитет 250 души. Сградата разполага с 250 паркоместа в открити и закрити паркинг зони.

Благодарение на идеалното си местоположение, просторни зали и модерно оборудване, Конгресният център е отличен избор за провеждане на събития от различно естество и на най-високо ниво. За успешното начало на важната му мисия да допринесе за превръщането на Бургас в един от най-значимите европейски културни центрове говорят не само получените награди, а най-вече все по-нарастващият интерес за провеждане на големи български и международни форуми в града.

Галерия