Форумът ще се проведе от 30-ти септември до 2-ри октомври в Конгресния център. Снимка Черноморие-бг

Форумът ще се проведе от 30-ти септември до 2-ри октомври в Конгресния център. Снимка Черноморие-бг

Най-актуалните тенденции в областта на интервенционалната кардиология ще бъдат представени в Бургас в рамките на десетия конгрес, който ще се проведе от 30-ти септември до 2-ри октомври в зала "Форос" на Конгресния център в Бургас.

Конгресът по интервенционалната кардиология е с международно участие и ще се проведе в хибриден формат. Всеки участник има възможност да избере как да се включи присъствено в конгресните зали или онлайн. Акцент ще бъде модернизирането и навлизането на технологиите в областта, увеличаване честотата на използване на миниинвазивни процедури за подобряване здравословното състояние на пациентите и възможностите за успешна профилактика.

В десетото издание на форума участие ще вземат доц. Васил Велчев, проф. Иво Петров, проф. Добрин Василев, д-р Валентин Гелев, доц. д-р Кирил Карамфилов, проф. Юлия Джоргова и редица други изявени специалисти от България и чужбина.

От общо 40 лектори в събитието, 10 ще се включат онлайн, като те са предимно представители от чужбина.

Международните специалисти, които пристигат специално за форума у нас са проф. Ерик Екхаут - директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Университетската болница в Лозана – CHUV, Швейцария, както и д-р Христан Рогелов - интервенционален кардиолог в същата болница.