Конкурсът се организира от Община Царево за четвърти път. Снимка Архив Черноморие-БГ

Конкурсът се организира от Община Царево за четвърти път. Снимка Архив Черноморие-БГ

Националният литературен конкурс "С море в сърцето" ще се проведе за четвърти път тази година. Той се организира от Община Царево под патронажа на кмета на Общината Георги Лапчев. Конкурсът популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло. Той има за цел да популяризира литературата на български език, да подпомогне и да съучаства в случването на съвременния литературен процес, като същевременно способства за утвърждаването на Царево на литературната карта на България.

Литературната падпревара се провежда в две категории - за поезия и за проза. За участие в "С море в сърцето" се приемат до пет творби придружени с информация за участника и данни за обратна връзка. Произведенията не трябва да са били публикувани другане, освен в периодичния печат и да не са участвали в други национални или регионални конкурси.

Отличените в двете категории получават грамота от Община Царево, картина и парична премия в размер на 400 лева за първа награда, 300 лева за втора награда и 200 лева за трета награда. Журито има право да присъжда и поощрителни награди. Отличените текстове ще бъдат публикувани в официалния сайт на Община Царево и ще бъдат издадени в сборник.

Крайният срок за изпращане на творбите е 10-и юни 2018 година.