Константин Бачийски (вляво) разговаря с Петков при идването му на бившето военно летище край Равнец в края на август

Константин Бачийски (вляво) разговаря с Петков при идването му на бившето военно летище край Равнец в края на август

"Истината е, че тези преговори бяха най-лесните и кратките, които съм водил някога. Дори не бих ги определил като преговори, а като разговор между съмишленици. В този случай не се наложи да обсъждаме никакви условия, защото с Кирил Петков и Асен Василев имаме  много допирни точки и общи цели и затова беше логично  да си подадем ръка", това заяви зам.-председателят на СЕК Константин Бачийски в прессъобщение, разпространено до медиите днес. Снощи от "Продължаваме промяната", зад която стоят двамата бивши служебни министър Кирил Петков и Асен Василев, обявиха, че са се договорили със СЕК за съвместно явяване на изборите през ноември.

"Нямаме очаквания  за постове, защото за мен и колегите ми политиката е инструмент за разрешаване на обществени проблеми, за работа в полза на обществото, а не професия. Единственото ни изискване беше да участваме във взимането на решения и да не правим компромиси с принципите си и морала си.

И понеже ме питат "Защо с теб и защо с вас?", бих искал да споделя, че с Кирил Петков се познаваме от години, но важното в случая е това, че споделяме с него еднакви ценности и се стремим към едни и същи цели.

Дори през 2020 година бяхме от една и съща страна на барикадата по време на протестите в Росенец срещу безобразията около сараите, подкрепяли сме се в работата си по различни обществени каузи като, например, случая с "Корал".

И двамата с него безусловно вярваме в потенциала на нашата страна.

С колегите ми от "Средна европейска класа" приемаме поканата за партньорство като признание за смисъла от политическите ни битки срещу корупционните практики в Бургас. Като гаранция, че битката срещу корупцията в страната ще продължи.

Това е и сигнал, че когато казваме: "Стига безобразия" заради прояви на корупция, вече няма да сме сами, а до нас ще има още много честни българи, с които ще обединим усилията си.

За нас влизането в коалицията "Продължаваме промяната" е ясен знак, че създаването на средна класа в България е вече истински важен приоритет, зад който застават все повече отговорни, инициативни и независими хора", пише още в становището на Бачийски.

Метаморфозите на СЕК - от ВМРО и НФСБ до Продължаваме промяната